Elektrische bestelauto dit jaar in productie

maandag 2 maart 2009
timer 1 min

De Quicc is een volledig elektrisch bestelauto van het Heerlense bedrijf Duracar. De auto wordt vanaf medio dit jaar geproduceerd door autoproducent Karmann in Osnabrück. Volgens de makers is deze elektrische bestelauto de oplossing voor de gemeentelijke maatregelen om vervuilende bestelauto’s in binnensteden te weren.

Woordvoerder Guido Boosten van Duracar is ervan overtuigd dat de tijd rijp is voor een elektrische bestelauto: ‘Er veel aandacht voor luchtkwaliteit in steden, de uitstoot van fijnstof en stikstof. Veel gemeenten maken plannen voor het weren van vervuilende auto’s. De Quicc is het alternatief voor alle Caddy’s en Kangoos in deze wereld, we richten ons op de markt voor de stadsdistributie. Ook voor gemeentelijke diensten is hij heel geschikt.’ Nu rijden er al vijf prototypes rond, gebouwd door een bedrijf in Helmond. Volgens Boosten is de auto ‘technisch grotendeels uitontwikkeld’. Met de Quicc kan minstens 150 kilometer worden gereden voor hij weer opgeladen moet worden. De eerste klanten zijn al binnen, meldt Boosten.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.