Elektrische auto Mitsubishi veilig

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De eerste in serie geproduceerde elektrische auto, de Mitsubishi i-MiEV, heeft goede resultaten behaald in een crashtest. Ondanks de zeer lichte constructie doorstaat de auto op overtuigende wijze de frontale botsproef.

De crashtest die de ANWB in samenwerking met zusterclubs heeft uitgevoerd, laat zien dat de i-MiEV een goede bescherming biedt aan de inzittenden en doet daarmee niet onder voor vergelijkbare auto’s met een normale verbrandingsmotor.

 

Verbeterpunten

De i-MiEV werd aan drie testen onderworpen; een frontale botsing, een kop-staart botsing en een test naar de veiligheid van hulpverleners en inzittenden bij een ongeval. Daarbij is gekeken welke problemen hulpverleners hebben met het openmaken van de auto en het redden van inzittenden. Uit deze tests komen slechts marginale verbeterpunten naar boven. Ook is bekeken of de accu’s goed beschermd zijn en dat is het geval.

 

Milieu

De elektrische auto wordt gezien als kansrijk bij het terugdringen van de uitstoot van schadelijke stoffen. De uitstoot van milieuverontreinigende stoffen is bij de i-MiEV uitermate laag en indien gebruik gemaakt wordt van groene stroom zelfs nihil.

 

De automobilist stapt op korte termijn nog niet massaal overstappen op de elektrische auto aldus de ANWB. Tegen het eind van 2011 zullen ruim 3000 elektrische auto’s op de Nederlandse wegen rondrijden. Dit zijn voornamelijk voertuigen die worden gebruikt in praktijkproeven en door zakelijke gebruikers.

 

Meer informatie

Info en filmpje van de crashtest op www.anwb.nl/auto

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

De crashtest van de Mitsubishi i-MiEV

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.