Elektrisch rijden op lokaal opgewekte energie

donderdag 7 januari 2016
timer 1 min

Automobilisten met een elektrische auto voorzien van lokaal opgewekte, schone energie. Dat wordt nu mogelijk door een samenwerking van Allego, aanbieder van laadoplossingen voor elektrisch vervoer met Vandebron, leverancier van schone energie van lokale producenten. De twee Nederlandse bedrijven zetten hiermee een belangrijke stap naar schone mobiliteit.

Binnen de samenwerking verzorgt Vandebron de schone stroom en Allego het beheer, onderhoud en ontwikkeling van de laadinfrastructuur om elektrische voertuigen op te laden. Zo wordt het voor e-rijders mogelijk om hun auto te laden met groene stroom die in hun eigen regio is opgewekt.

Laadpalen

Allego realiseert laadpalen in meer dan 100 Nederlandse gemeenten. Door de samenwerking tussen beide partijen kunnen gemeenten, bedrijven en locatiehouders er nog explicieter voor kiezen om groene stroom die in de regio beschikbaar is in te zetten voor lokaal schoon elektrisch vervoer. Gemeenten en bedrijven worden zo nog beter ondersteund bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen, zoals het verbeteren van de luchtkwaliteit.

Transparante energiemarkt

 ‘We moeten naar een volledig transparante en duurzame energiemarkt. Daarom is het geweldig dat wanneer je je auto oplaadt, je ook kan zien waar de energie vandaan komt en dat die energie duurzaam is geproduceerd’, zegt Matthijs Guichelaar, oprichter van Vandebron.

 
Auteur: Redactie

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.