‘Electric Freeway’ tussen Almere en Amsterdam

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De gemeente Almere en ForenZo, een mobiliteitsinitiatief van de ANWB, gaan samenwerken om forenzen te verleiden gebruik te maken van de zogenoemde ‘Electric Freeway’.

Deze verbinding voor elektrische fietsen en scooters tussen Almere en Amsterdam Zuid-Oost wordt dit jaar in gebruik genomen.

De weg moet een duurzaam, snel, veilig en comfortabel alternatief worden  voor de auto en ov tijdens de spits. De samenwerking tussen de gemeente Almere en ForenZo moet in 2014 leiden tot 200 extra forenzen die dagelijks gebruik maken van de Electric Freeway en daarmee bewust de auto laten staan.

Verleidingsacties

Om werknemers over te laten stappen van de auto naar een (elektrische) fiets of elektrische scooter worden er vanaf dit voorjaar diverse activiteiten ontplooid en wordt er samengewerkt met werkgevers op de as Almere - Amsterdam. Hierbij wordt ook de lokale tweewielerhandel betrokken. Zo worden er proeftuinen met e-bikes en e-scooters georganiseerd en zijn er workshops met bedrijven. Bovenop de basisvoordelen die ForenZo al biedt, zoals de gratis e-bike verzekering en e-scooter aanbiedingen, is er voor de forens die overstapt naar de Electric Freeway ook een extra financiële prikkel beschikbaar.

ForenZo
ForenZo geeft werkgevers ondersteuning bij het stimuleren van slim reisgedrag van werknemers.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.