Eervolle vermelding TotallyTraffic voor scholengemeenschap

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De Gomaris Scholengemeenschap in Gorinchem ontving donderdag een eervolle vermelding in het kader van de TotallyTraffic Award 2011. De TotallyTraffic Award is een jaarlijkse prijs voor de school voor voortgezet onderwijs, die zich op een opvallende manier inzet voor de verkeersveiligheid van haar leerlingen.

De prijs maakt onderdeel uit van het programma TotallyTraffic van het ROV-ZH, Stadsgewest Haaglanden, stadsregio Rotterdam, de provincie Zuid-Holland en alle RPV’s in deze provincie. Binnen het programma zijn allerlei eigentijdse lesmodules voor de scholen beschikbaar en advies en ondersteuning bij de uitvoering daarvan.

Les in veilig verkeersgedrag

De inzet is structurele samenwerking met de scholen te bewerkstelligen, zodat leerlingen in het voortgezet onderwijs regelmatig lessen in veilig verkeersgedrag krijgen aangeboden en hun routes veilig worden. Dit is hard nodig om het aantal slachtoffers in deze leeftijdsgroep terug te dringen. Inmiddels hebben in totaal circa 25 Zuid-Hollandse scholen hierover meerjarige afspraken met de gemeente en/of de RPV.

Samenwerkingsovereenkomst

Vertegenwoordigers van Gomarus en van vier andere scholen voor voortgezet onderwijs uit Gorinchem en Ottoland ondertekenden tijdens de bijeenkomst op de school een meerjarige samenwerkingsovereenkomst met de gemeente (vertegenwoordigd door verkeerswethouder Trix van der Torren) en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (bestuurlijk vertegenwoordigd door Erik Jonker).

Meer informatie

Informatie over het programma: www.totallytraffic.nl

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.