Eerste Vlaams stadsdistributiecentrum in Hasselt

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
In
In Vlaanderen start het project ‘CityDepot’; goederenstromen naar handelaars worden gebundeld en vrachtverkeer wordt schoner. Dit is de uitrol van D-via, een innovatief project van het Vlaams Instituut voor Mobiliteit (VIM) om de Vlaamse steden leefbaar en veilig te houden.

Het stedelijk distributiecentrum komt aan de rand van Hasselt. Daar worden de goederen gebundeld in functie van plaats en tijd van levering aan de winkelier. Met milieuvriendelijke voertuigen als cargofietsen of elektrische vrachtwagens worden de goederen naar de winkeliers gebracht.

 

D-via

Het Vlaams Instituut voor Mobiliteit is in 2009 gestart met het project D-via. Daarbij wordt de huidige stadsdistributie in Vlaanderen in kaart gebracht en slimme bevoorrading van steden beproefd in in Hasselt en Gent. Het distributiecentrum in Hasselt is vanaf eind dit jaar operationeel.

 
Auteur: Joske van Lith

Ook in Haarlem worden de winkels bevoorraad via elektrische vrachtwagens

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.