Eerste verkeersveiligheidsauditoren studeren af aan UHasselt

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Op 4 februari zijn de eerste verkeersveiligheidsauditoren afgestudeerd aan de postacademische opleiding 'Verkeersveiligheidsauditor' van de Universiteit Hasselt. Vlaanderen heeft behoefte aan erkende auditoren nu alle grote infrastructuurprojecten op het trans-Europese wegennet auditplichtig zijn.

Met dergelijke audits wil de Europese Commissie de veiligheid op de Europese autosnelwegen verbeteren, legt prof. dr. Stijn Daniels uit. Hij is coördinator van de opleiding en verbonden aan de UHasselt.

Een verkeersveiligheidsaudit is bedoeld om, in elke fase van een wegenbouwproject, potentiële veiligheidsproblemen te identificeren en aanbevelingen tot aanpassingen te doen. Het fungeert daarmee als preventieve en onafhankelijke screening van een plan op potentiële gevaren voor de weggebruikers. Dit voorkomt waar mogelijk verkeersveiligheidsproblemen en dure bijkomende aanpassingswerken.

Onafhankelijk verkeersadvies
De auditoren zullen onafhankelijk verkeersveiligheidsadvies geven. Deze postacademische opleiding bestaat uit een programma dat ingaat op basiselementen van verkeersveiligheidsbeheer, ontwerprichtlijnen, procedures en praktijkoefeningen.

Vlaanderen heeft behoefte aan erkende auditoren nu alle grote infrastructuurprojecten op het trans-Europese wegennet auditplichtig zijn.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.