Eerste TotallyTraffic TOP school in Alphen aan den Rijn

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
De
De Groene Hart Praktijkschool in Alphen aan den Rijn heeft op 16 mei de eerste titel  ‘TotallyTraffic TOP school’ ontvangen van de verkeersveiligheidsambassadeur voor de regio Holland Rijnland, Kees van Velzen, wethouder van Alphen aan den Rijn.

Aandacht voor verkeerseducatie aan scholieren van middelbare scholen, hen bewust maken van het belang van veilig gedrag en hen daarvoor ook de kennis en juiste vaardigheden aan te reiken. Aan deze punten besteedt De Groene Hart Praktijkschool al jarenlang op een heel gestructureerde manier aandacht. De school doet dit met allerlei eigen lessen en gastlessen, verdeeld over alle leerjaren en passend binnen het programma Totally Traffic. Voor deze aanpak Daarom ontvingen zij in 2011 al de TotallyTraffic Award.

De school ontvangt naast de titel ook een cheque ter waarde van 500 euro. TotallyTraffic is het programma voor verkeersveiligheid en verkeerseducatie in het Voortgezet Onderwijs van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) en de overige samenwerkende overheden in Zuid-Holland.

Het programma draait in vergelijkbare vorm in Noord-Brabant en Limburg. De TotallyTraffic Award is een initiatief van ROV-ZH om scholen, die zich opvallend inspannen, te belonen en in de schijnwerpers te zetten. De Jury, bestaande uit drie bestuurlijke verkeersveiligheidsambassadeurs (naast Kees van Velzen: Jeroen Gebben van de stadsregio Rotterdam en Bram Meijer van het Stadsgewest Haaglanden) hebben de Award dit jaar toegekend aan het Lentiz Geuzencollege in Vlaardingen. De Jury heeft het predicaat ‘TOP school’ dit jaar voor het eerst toegekend.

De eerste verkeersveilige TOP-school ontving in 2011 ook al de jaarlijkse Totally Traffic Award

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.