Eerste OV Scholenkaart in gebruik

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De Rotterdamse wethouder van Vervoer heeft maandag 23 september de eerste nieuwe Scholenkaart voor het OV in Rotterdam overhandigd.

Basisschool De Singel in Schiedam mocht de bijzondere OV-chipkaart als eerste in gebruik nemen. De stadsregio Rotterdam is de eerste regio in Nederland die over een Scholenkaart beschikt.

Geen saldo
Op de Scholenkaart is geen reistegoed nodig: de scholen krijgen na afloop een rekening. Dit maakt reizen met het openbaar vervoer voor basisscholieren en hun begeleiders dus veel gemakkelijker. De Scholenkaart is geldig in alle bussen, trams en metro’s van de RET en de treinen van de NS in de regio Rotterdam. De 330 basisscholen in de stadsregio Rotterdam kunnen de Scholenkaart gratis bestellen.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.