Eerste ‘loloo’s’ in Haagse Q-Park parkeergarage

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De kop is eraf. De eerste twee van 100 loloo’s, ofwel elektrische oplaadpalen van netwerkbeweging ‘The New Motion’ zijn geïnstalleerd in een Haagse Q-Park parkeergarage.

Met de ingebruikname van deze twee oplaadpunten in een parkeergarage is de samenwerking tussen de netwerkbeweging The New Motion en Q-Park concreet en zichtbaar geworden. In de komende maanden worden er nog eens tientallen zogenoemde ‘loloo’s’ in 30 verschillende parkeerfaciliteiten van Q-Park geïnstalleerd.

The New Motion is in 2009 gestart door een groep van mensen die dingen willen doen, zonder dat dit negatieve gevolgen heeft voor anderen of voor de wereld om ze heen. The New Motion is een initiatief van Tendris  en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN

Mark van Haasteren, algemeen directeur Q-Park Nederland: ‘We geloven dat we samen met The New Motion de introductie van de elektrische auto kunnen versnellen.’

De eerste loloo is bedoeld voor de elektrische deelauto’s van de gemeente Den Haag. Het tweede oplaadstation is een openbaar punt zodat ook kortparkeerders en abonnementhouders veilig en makkelijk hun elektrische auto kunnen opladen. 

in eigendom, exploitatie, beheer of een combinatie daarvan. 

Green Deal

In oktober 2011 sloot The New Motion een Green Deal met de rijksoverheid, autofabrikanten (Opel, Nissan, Peugeot, Citroen, Fisker), netwerkbedrijf Alliander, Stichting E-Laad (regionale netbeheerders) en participerende locaties zoals Q-Park. Het doel: zo snel mogelijk een netwerk van 10.000 intelligente laadpunten uitrollen in Nederland. Komend jaar komen er duizenden elektrische auto’s naar Nederland. Om al die auto’s zo vaak en zoveel mogelijk te kunnen laden is er een stevig netwerk van laadpunten nodig. Een gedeelte van dat netwerk zal bestaan uit laadpunten in de openbare ruimte. Aangezien parkeerruimte in de openbare ruimte schaars is en de daar te plaatsen laadpalen relatief duur zijn, heeft The New Motion het initiatief genomen om een netwerk van laadpunten op semi-publieke en private plekken (bij kantoren, in parkeergarages, bij winkels, bij horecagelegeheden en bij e-rijders thuis) te realiseren. Q-Park heeft parkeerfaciliteiten door heel Nederland en is daarom een interessante partner voor het uitbreiden van het landelijk laadnetwerk.

Loloo is de merknaam van de elektrische oplaadpalen van the New Motion

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.