Eerste innovatieve fietspad in Eindhoven

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Eindhoven krijgt het eerste innovatieve fietspad van Nederland. Fietsers rijden hier in de toekomst over een interactief pad, ontwikkeld vanuit het Smart Highway concept. Het fietspad combineert duurzame technieken en reageert op de omgeving en de fietser zelf.

Smart Highway, ontwikkeld door Heijmans en Studio Roosegaarde, is een vernieuwend concept voor de slimme weg van morgen. Centraal staan duurzaamheid, veiligheid en beleving, die hun uitwerking krijgen in de nieuwste technieken op het gebied van energie en licht. Het idee gebruikt de mogelijkheden van nieuwe technologie en wordt nu ook voor het eerst toegepast bij een fietspad.

Interactieve fietsbeleving
Zo’n 600 meter fietspad, tussen de Opwettense Watermolen en de Collse Watermolen en onderdeel van de Van Gogh Fietsroute, krijgt een speciaal interactief design ontworpen door Daan Roosegaarde van Studio Roosegaarde. Deze nieuwe innovatieve toepassingen worden samen met Heijmans ontwikkeld.  Inmiddels is gestart met de eerste ontwerpen van het innovatieve fietspad. Naar verwachting wordt het definitieve ontwerp in oktober gepresenteerd.

Partnerschap
Het interactieve fietspad maakt onderdeel uit van een samenwerkingsverband tussen de gemeente Eindhoven, Eindhoven 365, Heijmans, van Gogh Brabant, Routebureau Brabant en Studio Roosegaarde. Vrijetijdshuis Brabant is projectleider van het innovatieve fietspad.

 
Auteur: Joske van Lith

Het concept van Smart Highway wordt nu ook toegepast op een fietspad bij Eindhoven

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.