Eerste gekoelde elektrische shuttle in Haarlem

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
In
In Haarlem wordt een deel van de horeca bevoorraad met een elektrische, klimaatneutrale vrachtshuttle. Horecaservice Kennemerland vervoert met het zeven meter lange voertuig voor het eerst ook gekoelde goederen.

De shuttle mag van de gemeente Haarlem buiten de vaste bevoorradingsuren het centrum in en vervangt drie diesel bestelwagens. Het bezorgbedrijf levert in een groot deel van Noord-Holland  groenten en andere (streek)producten aan met name restaurants. De elektrische shuttle kost 70.000 euro. Als deze bevoorrading aanslaat, worden mogelijk meer shuttles aangeschaft.

 

Proef

Het project kwam tot stand in overleg met de gemeente Haarlem. Die 'beloont' het schone vervoer in de binnenstad met een verruiming van de  bevoorradingstijden. Als na een proefperiode van een half jaar blijkt dat deze bevoorrading succesvol is wordt de proef verlengd. Vanwege de verkeersveiligheid zal de shuttle in het voetgangersgebied niet harder rijden dan 6 km per uur en alleen gebruikmaken van de fietsroutes.

 
Auteur: Joske van Lith

De nieuwe elektrische shuttle bevoorraadt de horeca in Haarlem

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.