Eerste bord voor elektrisch oplaadpunt in Almere

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
De
De ANWB heeft een nieuw bord voor aanduiding van een oplaadpunt voor elektrische auto’s ontworpen. Met dit bord gaat de gemeente Almere op meerdere punten verwijzen naar het eerste gratis oplaadpunt voor elektrische voertuigen in Almere op het parkeerterrein van Athlon Car Lease.

Het bord is geaccordeerd en vastgesteld door de NEN-normalisatiecommissie ‘Verkeerstekens’ en wordt binnenkort geplaatst op de CROW-site: www.verkeerstekens.nl. Met de toename van het aantal elektrische auto’s en fietsen op de Nederlandse wegen, groeit ook de behoefte aan oplaadpunten voor vervoermiddelen. Om de herkenbaarheid van deze plaatsen te vergroten heeft de ANWB een speciaal bord ontworpen. De eerste exemplaren worden nu door de gemeente Almere ingebruikgenomen voor verwijzing naar een nieuw oplaadpunt in Almere. Ook is Rijkswaterstaat gevraagd om een bord te plaatsen bij de afrit van de snelweg. Tot nu toe bestonden er verschillende borden voor elektrische laadpunten. Met de komst van dit nieuwe, door het NEN geaccordeerde ontwerp hoopt de ANWB op uniformiteit in deze bewegwijzering. Pim Seiler van ANWB-bewegwijzering: ‘Het bord is in lijn met andere verkeerstekens, maar is geen wettelijk bord. Je kunt het zien als een informatiebord, zoals een verwijzing naar een benzinestation. De eerste borden verwijzen naar het parkeerterrein van de plaatselijke Athlon Car Lease-vestiging waar het eerste oplaadpunt voor elektrische auto’s in Flevoland recent is geopend. Athlon stelt dit oplaadpunt gedurende heel 2010 gratis ter beschikking. ‘Nu is het zaak dat mensen de weg vinden naar deze en andere laadpalen’, zegt Athlon-directeur Richard Sikkel.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.