Eenvoudig elektrisch rijden in Nice

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Op 28 locaties staan ze gereed in de Franse havenstad Nice: 84 elektrisch aangedreven huurauto’s van Auto Bleue. Op elk oplaadstation zijn drie parkeerplaatsen gereserveerd. Het huren is een fluitje van een cent.

Na registratie wordt een pasje toegestuurd waarmee een van de 84 e-auto’s kan worden gereserveerd met een actieradius van 150 km. Auto Bleue heeft twee modellen beschikbaar, een vierpersoons Peugeot Ion voor personenvervoer en een Citroen Berlingo met 3 kubieke meter vrachtruimte voor grote boodschappen of andere kleine vracht. Het huren gaat eenvoudig, na identificatie met het pasje kan de auto open, en meldt de bestuurder zich bij de oplaadpaal. Daarna maakt hij de elektriciteitskabel los. De auto moet na gebruik weer worden teruggezet op dezelfde plek, waarna de elektriciteitskabel weer met de oplaadpaal wordt verbonden. Het project startte in april met 16 stations en 48 elektrische auto’s. Het aantal locaties breidt zich sindsdien voortdurend uit. De organisatie voorziet dat er volgend jaar 70 standplaatsen zijn en 210 elektrische deelauto’s.

Ook in Parijs is onlangs onder de naam Autolib een vergelijkbaar verhuurproject van elektrische auto’s gestart. Voordeel van dit systeem ten opzichte van dat van Nice is, dat de huurauto op elk willekeurig station kan worden achtergelaten.

 
Auteur: Rijkert Knoppers/Verkeerskunde 8/2011

In Nice zet Auto Bleue op 28 oplaadlocaties elektrische auto’s in voor de verhuur

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.