Eén uniforme laadstekker voor elektrische auto's in Nederland

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Er
Er komt in Nederland één standaard stekker om een elektrische auto op te laden. Dat hebben marktpartijen voor het elektrisch rijden besloten onder voorzitterschap van het Formule E-team. Een standaard stekker is één van de belangrijke stappen die nodig zijn om in Nederland elektrisch rijden een succes te maken.

Nederland wil dé proeftuin voor elektrisch rijden worden. Een belangrijk onderdeel daarvan is het organiseren van een geschikte laadinfrastructuur. Om te voorkomen dat verschillende partijen ieder een eigen stekker ontwikkelen, hebben de ministeries van Verkeer en Waterstaat en Economische Zaken TNO-KEMA gevraagd een onderzoek uit  te voeren naar stekkers voor het opladen van elektrische auto’s. Doel hiervan was om te bepalen of Nederlandse marktpartijen een standaard stekker voor het opladen van elektrische auto’s kunnen gebruiken. Op basis hiervan hebben het Formule E-team en de marktpartijen Eneco, Essent, Nuon, Enexis, Stichting E-laad, Better Place, 365 Energy Group, Mistergreen en UNETO VNI unaniem gekozen voor de zogenoemde Mennekes stekker. Dit is een Duitse stekker die ook in België en Denemarken wordt gebruikt. 

 

Formule E-team
Het Formule E-team, met Maurits van Oranje als voorzitter, is onderdeel van de initiatieven van de Nederlandse overheid om de introductie van elektrisch vervoer in Nederland een succes te maken. Het team fungeert als een spin in het web van (internationale) organisaties en bedrijven die zijn betrokken bij elektrisch rijden. Het kabinet trekt 65 miljoen euro uit voor het stimuleren van elektrisch rijden.

 
Auteur: Joske van Lith

De Mennekes stekker wordt de standaard laadstekker voor elektrische auto's in Nederland

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.