Eén taskforce voor gebiedsontwikkeling rond het spoor

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Kennisinitiatieven op het terrein van gebiedsontwikkeling rond het spoor gaan verder onder de naam Taskforce Mobiliteit en Ruimte.

De initiatiefnemers van GO Spoor (gebiedsontwikkeling spoor) en van Bestnet/Vereniging Deltametropool hebben besloten hun activiteiten en netwerken samen te voegen omdat de activiteiten elkaar aanvullen en soms  overlap vertonen.

GO Spoor van VerDuS (het kennisinitiatief ‘verbinden duurzame steden’) richt zich sterk op ondersteuning van het wetenschappelijk onderzoek. In het kader van Bestnet/Vereniging Deltametropool wordt onder andere de serious game Sprintstad ontwikkeld; een simulatiespel waarin onderzoek wordt gebruikt over de gelijktijdige ontwikkeling van stationsgebieden en ov-mobiliteit. Ook valt het knooppuntonderzoek Noord-Holland hieronder.

Community

GO Spoor ontstond begin 2012. VerDuS, Transumo Footprint en het Innovatieberaad Infrastructuur en Ruimte van het ministerie van Infrastructuur en Milieu namen toen het  initiatief voor een ‘Community of Research & Practice’ (CoRP) als stimulans voor

innovaties in gebiedsontwikkeling rond het spoor.

 

Expertiseloket

De Taskforce Mobiliteit en Ruimte gaat vanaf 2013 aan de slag, de programma’s op het gebied van ‘transit oriented development’ worden dan samengevoegd.

Naast de praktijkondersteuning van 3 grote wetenschappelijk onderzoeksprojecten, gaat de taskforce onder andere optreden als ‘expertiseloket knooppuntontwikkeling’ voor pilots met TOD in Nederland en daarmee beleidsmakers en praktijkpartijen met gerichte kennis en expertise ondersteunen. Voor meer informatie kunt u terecht bij Jan Klinkenberg van VerDuS.

Spraakmakersinterview

In Verkeerskunde 1/2013 (Verschijnt 5 februari), zal een uitgebreid interview met Jan Klinkenberg verschijnen.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.