Eén op tien Pokémon-GO-spelers jaagt op Pikachu tijdens het autorijden

woensdag 10 augustus 2016
timer 2 min
Pokémon-GO-spelers laten zich vaak verleiden om Pokémon te jagen in het verkeer. Bijna 10 procent jaagt zelfs op Pokémon achter het stuur. Ruim 16 procent speelt Pokémon GO tijdens het fietsen en 64 procent speelt het spel lopend. Een groot deel van de automobilisten ondervindt wel eens hinder van Pokémon-GO-spelers in het verkeer. Dit blijkt uit onderzoek van Team Vier in opdracht van Allsecur.

Team Vier vroeg in opdracht van Allsecur aan 748 autorijders in hoeverre zij Pokemon GO-spelers tegenkomen in het verkeer en of zij er hinder van ondervinden. Het onderzoek werd uitgevoerd in augustus 2016. Onder de ondervraagde automobilisten zaten ook Pokémon Go-spelers. Van hen wilde Allsecur weten hoe zij het spel spelen terwijl ze aan het verkeer deelnemen. Van welke vervoersmethode maken zij gebruik en passen zij hun rijgedrag aan?

Ondanks alle waarschuwingen van de makers van de game ondervindt bijna twee op de vijf automobilisten hinder van Pokémon GO-spelende verkeersdeelnemers.15 procent van de automobilisten is wel eens een Pokémon GO-spelende automobilist tegengekomen in het verkeer terwijl 7% van de automobilisten zegt daadwerkelijk gehinderd te zijn door een andere automobilist die Pokémon GO aan het spelen was achter het stuur.

VVN verwacht eerste Pokémon GO-verkeersdode
Recent waarschuwde Veilig Verkeer Nederland (VVN) dat de eerste verkeersdode ten gevolge van het spelen van Pokémon GO binnenkort valt. Pokémon GO-spelers zelf zeggen dat ze het spel veelal lopend (64 procent) of fietsend (16 procent) spelen.

Rijstijl
De autorijdende Pokémon GO-spelers geven wel aan hun rijstijl aan te passen als ze het spel aan het spelen zijn. Of zij dat doen omdat ze hun aandacht niet voldoende bij het verkeer kunnen houden of omdat ze bang zijn anders een zeldzame Pokémon te missen, is niet onderzocht

foto: Allsecur

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.