Een echte Bob heeft 0% op

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De nieuwe Bob-campagne ‘100% Bob, 0% op’ is begonnen. Doel van deze nieuwe campagne is om de Bob op te roepen helemaal niets te drinken.

De campagne bestaat dit jaar niet alleen uit een nieuwe radio en tv-spot, maar ook uit een app(licatie) voor op de mobiele telefoon; de ‘Tipsy Talk’. Zo is de campagne altijd aanwezig, ook tijdens het bestellen aan de bar.

Uit recent onderzoek blijkt dat het lastig stoppen is na één of twee glazen alcohol, omdat het ontremmende effect van alcohol dan in werking treedt. Om dit te voorkomen is het beter om als Bob helemaal niet te drinken.

Bob-campagne
De overheid zet al negen jaar de Bob-campagne in. Omdat een op de drie personen die de Bob is toch alcohol drinkt, wordt daar dit jaar extra aandacht aan besteed. Uit onderzoek blijkt dat deze eerste glazen vaak aanleiding zijn voor de Bob om toch meer dan de toegestane hoeveelheid te drinken.

Extra aandacht
Een extra aandachtsgroep in deze campagne vormen mannen tussen de 35 en 55 jaar. 43% van de mannen in deze leeftijdscategorie zegt toch te drinken wanneer ze Bob zijn, in vergelijking met 35% van de rest van Nederland.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.