Eén brancheorganisatie voor goederenvervoer in zicht

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De besturen van en Logistiek Nederland (TLN) en KNV Goederenvervoer gaan akkoord met de hoofdlijnen van één gefuseerde brancheorganisatie voor het goederenvervoer. In juni wordt een gedetailleerd fusiedocument ter goedkeuring voorgelegd aan de leden van de verenigingen.

De besturen zijn positief over de effecten van een samengaan van beide organisaties. Hun positieve advies volgt op de intentieverklaring die partijen vorig jaar met elkaar hebben getekend. Volgens Alexander Sakkers, algemeen voorzitter van TLN, is de sector gebaat bij een krachtige geconcentreerde samenwerking die de positie van de transport en logistieke sector versterkt. Voorzitter van KNV Goederenvervoer Willem Heeren stelt dat met de fusie een duurzaam, multimodaal en innovatief vervoersysteem een stap dichterbij komt.

Het laatste woord is in juni aan de leden van de verenigingen KNV Goederenvervoer en TLN. De fusie moet leiden tot één, nog krachtigere belangenbehartiger voor de logistieke en transport sector in Nederland en in Brussel. TLN en de sector Goederenvervoer van KNV vertegenwoordigen samen ongeveer 6100 logistieke en transportondernemers. Via de ondernemingen worden circa 125.000 chauffeurs en in totaal ongeveer 600.000 werknemers (85 procent van alle werknemers) in de logistieke sector direct en indirect vertegenwoordigd.

KNV behartigt tevens de belangen van het beroepspersonenvervoer (taxi, busvervoer, ov) en het spoorgoederenvervoer met in totaal 140.000 werknemers.

 

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.