Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Automobilisten besteden ongeveer een kwart tot 30 procent van hun rijtijd aan afleidende activiteiten, aldus de SWOV . Naar aanleiding daarvan is de campagne ‘Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden’ gestart.

De campagne moet automobilisten bewust maken van het gevaar van het gebruik van apparatuur tijdens het rijden zoals het bij wet verboden handheld bellen en ook het handsfree bellen en sms’en. De aanbeveling in de campagne is om vooral terughoudend om te gaan met handsfree bellen en om gesprekken tijdens het rijden vooral kort te houden. Bij langere gespreken worden parkeer- en rustplaatsen aangeraden om daar geconcentreerd en gefocust een gesprek te kunnen voeren.

Campagne

De campagne loopt van medio oktober tot eind december. De campagneboodschap 'Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden' verschijnt op borden langs verkeerswegen en er worden radiocommercials uitgezonden. Daarnaast verspreiden partners, VVN-vrijwilligers en -promoteams campagnematerialen via tankstations. Tijdens de campagneperiode wordt extra gehandhaafd .

Publiek private samenwerking

Veilig Verkeer Nederland voert de campagne uit in opdracht van het ministerie van Infrastructuur & Milieu samen met de politie, het Openbaar Ministerie, de ANWB, RAI vereniging, ExxonMobil Esso, BP, Shell en Allsecur. De vier laatstgenoemde partijen zijn zowel partner als voorbeeldbedrijf vanwege hun telefoonprotocol. De campagne is een voorbeeld van publieke en private samenwerking. Andere voorbeeldorganisaties die dit jaar deelnemen aan de campagne zijn Schenk Papendrecht BV, Tata Steel, Gasunie, UPS Nederland, Kimberly-Clark, LeasePlan en brancheorganisaties EVO en VNA. Zij maken in het kader van de actie hun telefoonprotocol openbaar.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.