Ecopassage voor moerasdieren onder A6 bij Almere

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Rijkswaterstaat start in oktober met de voorbereidingswerkzaamheden voor een ecopassage voor moerasdieren, zoals bevers en otters, onder de verbrede A6 bij Almere ter hoogte van het Kromslootpark. Het betreft een onderdoorgang bij het knooppunt Hogering.

De ecopassage Hogering verbindt het Kromslootpark en de oevers van het Gooimeer met de natuurgebieden ten noorden van de A6. Via deze gebieden zorgt de ecopassage ook voor een verbinding met de Lepelaarplassen aan de noordkant van Almere en met de Oostvaardersplassen, aldus Rijkswaterstaat.

Aan de noordkant richt natuurbeheerder Flevo-landschap een stukje tocht ter hoogte van de Brikweg bij Almere Poort natuurlijker in voor onder andere de bever. Door er poelen te graven en flauwere taluds te maken, zorgt Flevo-landschap voor meer wateroppervlak. Struikensoorten worden geplant als voedsel voor de bever en om burchten te kunnen bouwen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.