EBS wint aanbesteding openbaar vervoer in Waterland

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Het busvervoer in de concessie Waterland zal vanaf 11 december worden uitgevoerd door het Israelische EBS. Dat is het resultaat van de aanbesteding van de concessie Waterland door de Stadsregio Amsterdam.

De Stadsregio verwacht dat met het bod van EBS de kwaliteit van het openbaar vervoer verder zal verbeteren. De looptijd van de concessie Waterland is van 11 december 2011 tot en met 8 december 2019, met een mogelijkheid tot verlenging van maximaal twee jaar.

 

Internet

De Stadsregio heeft de bieding beoordeeld op basis van criteria zoals het aanbod van openbaar vervoer, de te verwachten groei van reizigers en opbrengsten, de kwaliteit en betrouwbaarheid, marketing en duurzaamheid. EBS scoorde goed op het onderdeel marketing. De vervoerder biedt meerdere bemande loketten waar reizigers terecht kunnen voor informatie en handelingen rond de OV-chipkaart. Ook komen er nieuwe bussen met gratis internet (wifi) voor de reizigers. De bussen zijn voorzien van de schoonste motoren (EEV en Euro 5) en de vervoerder zet zich in voor verdere CO2 reductie.

 

EBS

EBS/Mobilis is een combinatie van een in 2010 opgerichte Nederlandse onderneming EBS Public Transportation B.V. en het in Polen gevestigde bedrijf Mobilis Sp. z.o.o. Beide zijn onderdeel van de Egged Group uit Israël. Met in totaal bijna 5.000 bussen is Egged een van de grootste vervoerbedrijven ter wereld. Met de concessie Waterland zet het bedrijf zijn eerste stap op de Nederlandse markt. Op basis van de Wet Personenvervoer is de nieuwe vervoerder verplicht om al het personeel van de huidige vervoerder Arriva over te nemen.

 
Auteur: Joske van Lith

Het busvervoer in de concessie Waterland zal vanaf 11 december worden uitgevoerd door het Israelische EBS. Dat is het resultaat van de aanbesteding van de concessie Waterland door de Stadsregio Amsterdam.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.