E-scooter zoeft over de E-Freeway van Almere naar Amsterdam-Zuidoost

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De gemeente Almere is gestart met het verbeteren van fietspaden zodat zij straks de eerste E-Freeway van Nederland vormen. Naast het verbeteren van de infrastructuur, worden werkgevers aangemoedigd hun werknemers een aanbod te doen voor het aanschaffen of leasen van elektrische voertuigen.

De verbinding tussen Almere en Amsterdam Zuidoost is een van de drukste woon-werkverbindingen. De 15 à 25 kilometer is voor veel mensen te veel om te fietsen. Maar met de elektrische fiets of elektrische scooter komt die afstand wel binnen handbereik. Daarom is binnen de regio het project E-Freeway gestart. De fietspaden liggen er grotendeels. Alleen op sommige plekken moeten er verbeteringen plaatsvinden. Daarnaast wordt de verlichting verbeterd en krijgt de route een eigen logo. Het eerste deel dat nu aangepakt wordt is het Spoorbaanpad in Almere Poort, dat aansluit op de Hollandse Brug.

Beperkte kosten
De kosten van het project zijn beperkt, men verwacht ongeveer 50.000 euro nodig te hebben voor communicatie en ‘branding’ van de route. Daarnaast is er geld nodig om een projectleider aan te stellen.

Startschot                               
Op maandag 17 september gaf  Annemarie Jorritsma, de burgemeester van Almere,  het  startschot voor de eerste e-scooter forenzenrit van Almere naar Amsterdam. Deze speciale rit is georganiseerd door Natuur & Milieu, de Nederlandse Stichting Geluidshinder en RAI Vereniging, in het kader van de Europese Mobiliteitsweek. De organisaties laten in samenwerking met de gemeente Almere zien wat de kansen zijn voor de bereikbare stad met de e-scooter, door als eerste over de E-freeway van Almere naar Amsterdam-Zuidoost te reizen.

Beter Benutten
Het project E-Freeway maakt deel uit van het pakker maatregelen Beter Benutten in de regio Amsterdam. In de periode 2014-2020 worden er veel werkzaamheden verricht aan de snelwegen in de corridor Amsterdam-Almere, waardoor extra files worden verwacht. Men hoopt dat de E-Freeway een steentje kan bijdragen aan het voorkomen van files.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

15 à 25 kilometer is voor veel mensen te veel om te fietsen maar met de elektrische fiets of elektrische scooter komt die afstand wel binnen handbereik (Foto:ANWB/AVD)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.