E-Challenge: elektrische rally in de hoofdstad

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Op zaterdag 28 september is Amsterdam en omgeving het decor van de Amsterdam E-Challenge. Teams worden uitgedaagd een route in en om de hoofdstad zo duurzaam mogelijk af te leggen.

De E-challenge heeft als doel elektrisch vervoer te stimuleren. Het evenement vormt meteen de opening van de National Plug In Day, die meer dan 50 elektrische evenementen omvat in de VS, Mexico en andere landen.

Tijdens de rit op de hoogte
Met behulp van een digitaal Routeboek op een tablet en digitale media moeten de ongeveer 150 teams hun route bepalen. Via de Amsterdam E-Challenge App publiceren zij hun verrichtingen op social media als Facebook en Twitter publiceren.

Elektrische auto lenen
De teams bestaan uit rijders/eigenaren met hun eigen elektrische auto en geïnteresseerden, die nog geen ervaring met elektrisch rijden hebben. Deze laatsten kunnen met hun deelname kennis maken met elektrisch vervoer. De organisatie heeft voor hen demo-auto’s, die ter beschikking zijn gesteld door sponsorende auto-importeurs.

De Challenge heeft twee klassementen, één voor auto’s die 100% elektrisch zijn en één klassement voor elektrische auto’s, die ook een verbrandingsmotor aan boord hebben (Hybride of met range extender).

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.