Dynamische ov-info in Stadsregio Amsterdam

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De Stadsregio Amsterdam plaatst193 dynamische LED-panelen met actuele reizigersinformatie. Deze panelen moeten de informatie op drukke haltes en knooppunten verbeteren.

De Stadsregio Amsterdam verzorgt de aanbesteding namens de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend, Uithoorn en Waterland. De aanbesteding gaat naar de combinatie ARS Traffic & Transport Technology BV en Data Display BV. Deze combinatie behaalde de hoogste score op de criteria prijs, stroomverbruik, duurzaamheid en beheer. De Stadsregio Amsterdam draagt 2 miljoen euro bij voor de aanschaf en aanleg van deze panelen.

 

Actuele informatie

De LED-panelen zullen aangeven hoe lang het nog duurt tot de volgende bus en tram vertrekt. De panelen staan via mobiel internet in verbinding met een centrale server. Als er een tram of bus uitvalt, wordt dit ook aangegeven. Eind dit jaar zullen de eerste panelen te zien zijn bij de haltes van het dan gerenoveerde busstation Uithoorn.

 

Ambitie

De Stadsregio Amsterdam heeft de ambitie om 95 procent van de reizigers in 2012 te voorzien van betrouwbare reizigersinformatie. Met dit project is een volgende stap in dit traject gezet. Inclusief de 193 zijn er dan circa 500 panelen geplaatst. In totaal zijn er ruim 700 panelen in de Stadsregio voorzien.

 
Auteur: Eveline Korving

De nieuwe LED-panelen die de Stadsregio Amsterdam aanbesteedt, zullen de ov-reizigers van betrouwbare informatie voorzien. (Foto: ANWB/AVD)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.