Duurzame mobiliteit voor gemeenten en waterschappen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

In het onlangs verschenen inspiratieboek ‘Nieuwe energie voor mobiliteit’ worden gemeentelijke duurzame mobiliteitsprojecten beschreven en een project van de waterschappen. Dit boek is bedoeld om kennisuitwisseling op dit gebied tussen gemeenten te bevorderen.

De uitgave laat de meest innovatieve – al gerealiseerde projecten van de afgelopen tijd – zien, zoals het inzetten van stadsdistributie voor het bevoorraden van de winkels in de binnenstad, parkeergarages met elektrische oplaadpunten, verbeterde voorzieningen voor fietsers en productie van groen gas door de waterschappen bij rioolwaterzuiveringsinstallaties.

Initiatiefnemer
Het boek is samengesteld op initiatief van Het Klimaatverbond en Agentschap NL in uitvoering van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De selectie van onderwerpen is in nauwe samenwerking tussen Het Klimaatverbond en Agentschap NL en op advies van het Themateam Duurzame Mobiliteit tot stand gekomen.

Meer informatie
Een samenvatting van de projecten staat op de website van Het Klimaatverbond.
Het inspiratieboek is in drukvorm te bestellen op de website van Sdu.

Het inspiratieboek vormt een aanvulling op de eerder dit jaar door Agentschap NL gepubliceerde Handreiking klimaatbeleid en duurzame mobiliteit voor gemeenten en provincies.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Op 19 september reikte Bernard ter Haar, directeur-generaal Milieu en Internationale Coördinatie bij het ministerie van Infrastructuur & Milieu, het inspiratieboek uit aan de negen ‘inspirerende’ gemeenten

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.