Duurzaam Veilig toegepast in Saoedie-Arabië

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Nederlandse verkeerskundigen gaan in Saoedie-Arabië het Duurzaam Veilig principe toepassen op drie verkeersonveilige routes ten noorden van de stad Riyad.

De stadsregionale overheid ADA (Arriyadh Development Authority) heeft Dornier Consulting in samenwerking met het bureau HMR (Happel Mobiliteit & Ruimte) gevraagd om mee te werken aan een verkeersveiligheidsproject.

Het doel van het project is het ontwikkelen van een maatregelenpakket voor de drie routes. Erwin Happel van HMR: ‘Het is de bedoeling dat daarbij het basisprincipe van Duurzaam Veilig wordt doorgevoerd, maar er zal ook rekening worden gehouden met de ontwerpstandaarden van Saoedie-Arabië. We moeten voorkomen dat westerse richtlijnen niet worden begrepen of geaccepteerd. Daarover overleggen we intensief met de opdrachtgever en stakeholders.’

 
Eind 2012 moet het project zijn afgerond.

Volg dit project
Erwin Happel van bureau HMR zal de Verkeerskundelezers in een van de komende edities van de rubriek Reis door de wereld op de hoogte houden van zijn belevenissen en ervaringen in Saoedie-Arabië.

Lees meer over Nederlandse verkeerskundige projecten in Saoedie-Arabië

 
Auteur: Joske van Lith

Verkeersonveilige locatie op de Thumamah road, een van de drie aan te pakken routes ten noordoosten van de stad Riyad

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.