Duurzaam sloepennetwerk behaalt 100% funding bij gebruikers

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Duurzame start-up Greenjoy betrekt haar gebruikers bij het financieren van haar groei. Met behulp van 116 investeerders heeft het bedrijf 20.000 euro verzameld om een nieuwe locatie voor haar duurzame verhuurnetwerk met fluistersloepen te openen.

Greenjoy is één van de drie bedrijven die middels Seeds.nl, het crowdfunding platform van ABN AMRO, succesvol gefinancierd is. Dit is een nieuwe vorm van microfinanciering, waarbij bedrijven hun gebruikers en sympathisanten uitnodigen om mee te investeren in de groei van de organisatie.

De investeringen verschillen sterk in grootte, tussen 50 en 5000 euro en ook het profiel van de investeerders is bijzonder divers. De investeerders krijgen naast een financieel rendement ook niet-financieel rendement in de vorm van gebruiksrechten. ‘Echter, de grote drijfveer is voor de meeste investeerders de social impact’ aldus Rob Veldt van Greenjoy, ‘de manier waarop innovatieve organisaties als Greenjoy een positieve invloed hebben op de maatschappij’.

Uitbreiden verhuurnetwerk

Met het opgehaalde geld gaat Greenjoy een extra locatie aan haar verhuurnetwerk toevoegen. Na een succesvolle pilot in Haarlem bereidt Greenjoy een verdere uitrol, begin 2013, in de Randstad voor. Verder wil Greenjoy uitbreiden naar de verhuur van elektrische scooters, -auto's en -fietsen.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.