Dura Vermeer vraagt scholieren om oplossing

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Ha
Havo- en vwo-leerlingen van scholengemeenschap Waerdenborch denken, op verzoek van Dura Vermeer, mee over een oplossing voor de vervanging van de oude hefbrug over het Overijssels kanaal en de N348 in Deventer.

Dura Vermeer Infrastructuur Oost en Dura Vermeer Beton- en Waterbouw bouwen op deze locatie al een nieuwe fietsbrug, die naast de oude hefbrug komt. Deze hefbrug wordt op termijn vervangen door de gemeente.

 

De scholieren moeten bij het bedenken van een oplossing rekening houden met gebruiksvriendelijkheid, passeerbaarheid, de inpassing en haalbaarheid.

Techniek

Glenn Metselaar van Dura Vermeer: ‘Met het oog op de vergrijzing in de bouw vinden wij het net als veel andere grote bedrijven belangrijk te blijven investeren in het bètatechnisch onderwijs. Samen met scholengemeenschap De Waerdenborch in Holten en het Walburg College in Zwijndrecht ontplooien wij initiatieven zoals het organiseren van bedrijfs- en projectbezoeken en expertmeetings, het verzorgen van gastlessen en het geven van workshops. Door te laten zien wat techniek in de praktijk van bouw en infrastructuur betekent, willen we bevorderen dat het bètatechnisch onderwijs bij deze leerlingen gaat leven en dat ze daardoor na het voortgezet onderwijs kiezen voor een vervolgopleiding in het hoger bèta/technisch onderwijs.’

 

JetNet
De samenwerking tussen de Dura Vermeer Jongerenclub en De Waerdenborch is geïnitieerd door Jet-Net, Jongeren en Technologie Netwerk Nederland. Dit samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijsorganisaties heeft als doel structureel meer leerlingen te enthousiasmeren voor bèta/technisch onderwijs en een overeenkomstige vervolgopleiding.

 
Auteur: Joske van Lith

Dura Vermeer vraagt scholieren om oplossingen, zodat scholieren kunnen kennismaken met techniek in de praktijk van bouw en infrastructuur.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.