Duitse Fietssteden Münster, Karlsruhe en Freiburg hebben beste fietsklimaat

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Ui
Uit de Duitse Fietsstadverkiezing door de ADFC, de Duitse Fietsersbond komen drie steden naar voren die het beste scoren op het fietsklimaat. Dit meldt het Fietsberaad.

In tegenstelling tot de Nederlandse Fietsstadverkiezing worden steden en burgers betrokken bij het onderzoek. Via een enquête kon iedereen een oordeel geven over het fietsklimaat in de woongemeente. Het ging om vragen over de kwaliteit van de infrastructuur maar bijvoorbeeld ook of fietsen plezierig is of juist tot stress leidt.

Naast een top drie uit de bus rolde, zijn ook resultaten beschikbaar afhankelijk van de gemeentegrootte. En omdat het onderzoek voor de zesde keer plaats had, wordt ook duidelijk welke gemeenten de afgelopen jaren de meeste vooruitgang hebben geboekt, namelijk Wuppertal, Augsburg, Stuttgart. Uit de enquête blijkt verder met welke problemen de Duitse fietser vooral te maken heeft.

Dat zijn bijvoorbeeld parkeren op fietsstroken, de afstelling van verkeerslichten, gladheidsbestrijding en omrijden door bouwwerkzaamheden. Ook voelt een meerderheid van de Duitse fietsers zich niet echt zeker op de fiets. Alle resultaten zijn terug te vonden op een interactieve kaart

Foto: ADFC

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.