Duinboulevard en Maritiem Balkon versterken kust bij Cadzand

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Waterschap Scheldestromen, gemeente Sluis en Yacht@Cadzand-Bad BV hebben onder de naam ‘Cadzand-Maritiem’ noodzakelijke kustversterkingswerken aanbesteed, samen met de aanleg van een nieuwe jachthaven en de ontwikkeling van de openbare ruimte.

Onder de naam ‘Duinboulevard' worden nieuwe duinpaden aangelegd met rust- en zichtpunten. Onder de naam ‘Maritiem Balkon' wordt voor het waterschapsgemaal de weg verhoogd aangelegd, zodat weggebruikers daar zicht krijgen op zee. Over de uitwateringsgeul komt een fiets- en wandelpad (brug) en wordt de parkeerplaats aan het begin van Boulevard de Wielingen voorzien van een overkapping.

Cadzand-Bad is één van vijf deeltrajecten van een kilometer zwakke kuststrook in West-Zeeuws-Vlaanderen. Dit deel is niet sterk genoeg om een superstorm te weerstaan. Waterschap Scheldestromen versterkt daarom de kust bij Cadzand-Bad door een nieuw duin aan te leggen voor de bestaande dijk. De huidige strekdammen aan weerszijden van het uitwateringsgemaal worden langer, hoger en steviger. De westelijke strekdam wordt verplaatst waardoor meer ruimte ontstaat tussen de dammen. Hier wordt een jachthaven met circa 125 ligplaatsen aangelegd.

De uitvoeringswerkzaamheden starten in oktober. De kustversterking is volgens planning eind 2015 gereed en de jachthaven in april 2016.

Op 11 juli 2014 het project CADZAND-Maritiem gegund aan de aannemerscombinatie BAM en Martens en Van Oord.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.