Driven Award voor zonne-energieauto van Solar Team Eindhoven

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
He
Het studenten Solar Team Eindhoven heeft de eerste Driven Award van de gemeente Helmond gewonnen voor Stella, een gezinsauto op zonne-energie. Ook kreeg het studententeam op 1 de publieksprijs tijdens de ‘Driven Award show’ in de congreszaal van de Automotive Campus in Helmond’Met deze show sloot de tweede Automotive Week op de Automotive Campus die door zo’n 1500 mensen is bezocht.

De Driven Award is in het leven geroepen om bedenkers van slimme mobiliteitsoplossingen die ontstaan in de regio Helmond het podium te geven dat ze verdienen en is gekoppeld aan de Automotive Week. De 34 inzendingen en 10 genomineerden varieerden van een dode hoek waarschuwingssysteem tot een verkeers-app en van een waterstoftankstation tot het kruispunt én fiets van de toekomst

De jury, bestaande uit Ewit Roos (Bright Move), Ferry Smith (ANWB), Joelle van den Broek (DITCM), Gert Blom (BBZOB) en Erik de Vries (gemeente Helmond) was het er unaniem over eens dat Solar Team Eindhoven de eerste Driven Award in ontvangst moest nemen. ; De gezinsauto spreekt aan, staat dicht bij de markt, is duurzaam én er is gedacht vanuit de consument. Daarnaast was de presentatie uitmuntend’, aldus de jury.
 
Aanmoedigingsprijs
TSG InnoteQ kreeg de aanmoedigingsprijs voor een slim fietsslot dat vi een app op afstand te besturen en te volgen is en zo de mogelijkheid biedt om de fiets ook te delen. Deze prijs bestaat uit een geldbedrag van 2.500 euro voor een succesvolle start van het bedrijf en uit professionele begeleiding vanuit de TU/e hierbij. Het Solar Team wint een twee Driven Beelden.

Automotive Week 2015
De Automotive Week 2015 vond plaats van 25 maart tot en met 1 april op de Automotive Campus in Helmond. Het thema was ‘Smart Mobility on the Road’. Doel was een landelijke opschaling van smart mobility.

Driven
Driven is een initiatief van de gemeente Helmond om werk te maken van slimme mobiliteitsoplossingen en zo gestalte te geven aan ‘Helmond, City of smart mobility’. Hiervoor slaat Driven bruggen tussen bedrijven, overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen. Zo wil Driven ervoor zorgen dat kleine stappen op het gebied van mobiliteit, sprongen worden. Sprongen die niemand in de wereld ontgaan. Kijk voor meer informatie ook op www.drivenbyhelmond.nl

.

Wethouder Economische Zaken van Helmond, Yvonne van Mierlo (midden) reikt de eerste Driven Award en de publieksprijs uit aan twee studenten van het Solar Team Eindhoven.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.