‘Driekwart kinderen niet veilig in auto vervoerd’

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Zo’n driekwart van de ouders vervoert hun kind niet veilig in de auto, zo stelt de ANWB. Soms zitten kinderen niet in het juiste kinderzitje of is de bevestiging niet in orde. In sommige gevallen zitten kinderen ook in een te ruim zitje. 

Voor kinderzitjes is de basisregel dat kinderen kleiner dan 1,35 m in een goedgekeurd (voorzien van een ECE-keurmerk) en passend kinderzitje moeten zitten.

Gebruik kinderzitje
De ANWB raadt haar leden aan om voor de aanschaf van een kinderzitje de testresultaten op www.anwb.nl te raadplegen. Over het kinderzitje en het juiste gebruik daarvan heeft de ANWB ook een overzichtelijke infographic gemaakt met een serie praktische animaties.  

Streetwise
De ANWB doet meer om de veiligheid van kinderen in het verkeer te verbeteren.  Ieder jaar volgen 250.000 leerlingen van basisscholen praktische verkeerslessen van Streetwise.

Beginfebruari lanceerde ANWB Streetwise een serie van vijf animaties. Hierin krijgen ouders praktische tips krijgen om de verkeersveiligheid van kinderen zèlf te vergroten. Deze vijf onderwerpen staan centraal in de animatiesl:

  1. Goede fietsverlichting  

  2. Veilige routes  

  3. Het juiste autostoeltje

  4. Goed zicht 

  5. Remweg

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.