Drie smarts for Bob

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Casper Haen, Directeur Verkoop van Mercedes-Benz Cars heeft de sleutels van de eerste van drie smarts FOR Bob uitgereikt aan Veilig Verkeer Nederland op de stand van Traffic Radio op de AutoRai in Amsterdam. Mercedes versterkt hiermee de Bob-promoteams van Veilig Verkeer Nederland.

VVN-manager partnerships Rob Stomphorst is verheugd met de bijdrage van  Mercedes-Benz/smart Nederland in de vorm van drie smarts. ‘Hiermeevertreken wij de Bob-aanpak zij aan zij’. Directeur Verkoop Mercedes-Benz Cars, Casper Haen, wil met de inzet van de drie smarts een bijdrage leveren aan het voorkomen van rijden onder de invloed van alcohol en de mogelijke negatieve gevolgen ervan. ‘Evaluaties laten zien dat de Bob-aanpak breed gewaardeerd wordt, vooral bij matige drinkers. En dat is precies de bedoeling’. 

Daling alcoholincidenten

Sinds de invoering van de Bob campagne in 2001 is een daling te zien van het aantal alcoholincidenten. Uit onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu blijkt dat het aantal overtreders van de alcohollimiet bij verkeerscontroles gedaald is van 4,1 procent in 2002 naar 1,8 procent in 2013. Onder de groep beginnende bestuurders neemt het alcoholgebruik ook af. Zo daalde het percentage overtreders van 4,8 procent in 2008 naar 2,5 procent in 2013. Was er in 2000 nog sprake van 200 dodelijke slachtoffers, in 2013 is dat gehalveerd. In dezelfde periode liep het aantal ziekenhuisslachtoffers terug van 3200 naar 2200.

VVN ontvangt de sleutel van een van drie smarts for Bob.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.