Drie CVS-blogprijzen voor: ‘hoe slim is smart eigenlijk?’

donderdag 28 juli 2016
timer 2 min
Dr
Drie blogs door jong talent in de vervoersplanologie zijn bekroond en beloond door de Stichting Colloquium Vervoersplanologisch Speurwerk (CVS) met een gratis ticket voor CVS 2016 op 24 en 25 november in Zwolle.

Fransje Oudshoorn schreef over Smart Mobility, van oplossing naar probleem. Gerben Dorenbos vraagt zich af of zelfrijdende auto’s wel zo veel voordelen hebben. En Bart Wijnands toont aan dat smart slim kan zijn, maar slim niet altijd smart hoeft te zijn: een degelijke –domme- laag nieuw asfalt, kan bijvoorbeeld ook effectief zijn.   

Het CVS gunt jonge talenten in de vervoersplanologie een goede start in het werkveld en organiseerde daarom voor de tweede keer een blogwedstrijd voor jonge talenten in de vervoersplanologie.

Afstudeerders en recent afgestudeerden van een breed scala aan opleidingen aan hogescholen en universiteiten werden uitgenodigd hun kijk op het congresthema te delen in een blog van 600-700 woorden. Dat thema was ‘hoe slim is smart eigenlijk?’

Jury
De jury roemde de blog van Oudshoorn vanwege de visie dat smart vooral als middel, en niet als doel moet worden gezien. Dorenbos viel op met zijn stellingname dat de zelfrijdende auto niet per definitie oplossingen biedt voor het parkeerprobleem. En Wijnands viel positief op door zijn originele insteek. Hij relateert het vraagstuk rond smart aan het fietssysteem, en laat zien dat niet elke smart fietsinnovatie ook een nuttige is.

Lees hier het originele persbericht

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.