Drenthe verkent nieuwe railverbindingen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De provincie Drenthe gaat een uitgebreide verkenning uitvoeren naar nieuwe railverbindingen. Daarom heeft het college van GS aan provinciale staten de Railvisie Drenthe 2040 aangeboden.

In de visie staan railprojecten beschreven die volgens GS bijdragen aan duurzame mobiliteit en die voldoende kansrijk zijn om met betrokken partners uit te werken. Er wordt prioriteit gegeven aan het project Regiotram Groningen - de Punt - Assen. Het past in de gebiedsontwikkeling Noord-Drenthe en het stedelijk netwerk Groningen-Assen. Het project sluit goed aan op de Regiotram die in de stad Groningen in ontwikkeling is. Voor de vitaliteit van Drenthe is het van belang stedelijke netwerken snel en hoogwaardig met elkaar en met de rest van het land te verbinden.

Naast Groningen-Assen wordt in de visie aandacht besteed aan het stedelijk netwerk Emmen-Coevorden in het oosten van de provincie en dat van de regio Zwolle, waarvan Meppel deel uit maakt. Hoogeveen wordt gezien als een relatief zelfstandige regionale verzorgingskern.

 

Daarnaast wordt voorgesteld om de verbinding van Emmen met Duitsland nader te onderzoeken via de bestaande railverbinding Coevorden - Nordhorn-Bad Bentheim. 

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.