Double U Smartwork: netwerk smartwork centers

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Ee
Een werkplek op fietsafstand, dat is wat Double U Smartwork wil bieden met een landelijk netwerk van Smartwork Centers (SWC). Dit plan vloeit voort uit een eerdere samenwerking tussen Cisco en de gemeente Amsterdam en is een antwoord op stedelijke mobiliteitsdilemma’s als klimaat-, energie- en bereikbaarheidsvraagstukken.

Uitgangspunt van een smartwork center is dat willekeurige gebruikers - ongeacht waar ze wonen of verblijven - binnen fietsafstand toegang hebben tot een goede werkplek. De lokatie moet dan ook goed bereikbaar zijn. Om autobewegingen te minimaliseren, ligt een smartwork center zoveel mogelijk in de nabijheid van uitvalswegen en/of verkeersaderen, stations en woonwijken.

 

Zowel individuele als zakelijke gebruikers kunnen gebruikmaken van het Double U Smartwork-initiatief. Werkplekken kunnen worden gereserveerd via een reserveringssysteem op

www.w-smartwork.nl. Cisco, ABN AMRO, RaboBank, Touchdown Center en de gemeente Amsterdam staan aan de basis van deze stichting.

 

Doel van Double U Smartwork is om een landelijke dekking te realiseren van locaties, vooral in de Randstad en in tweede instantie daarbuiten. Nu zijn er 50 landelijke centra, dat moeten er 100 worden.

 
Auteur: Joske van Lith

Als thuiswerken niet mogelijk is, is het nu mogelijk om in een Smartwork Center op fietsafstand te gaan werken.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.