Doortrekken Amstelveenlijn naar Aalsmeer niet haalbaar

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De Stadsregio Amsterdam heeft met een zogenoemde ‘quickscan’ onderzocht of de Amstelveenlijn is door te trekken naar Aalsmeer. De uitkomst blijkt negatief.

Het zou gaan om het doortrekken van een kilometer tramlijn vanuit Uithoorn. Uit de quickscan blijkt dat het doortrekken van deze tram niet rendabel is.

Te weinig reizigers
In het onderzoek is onder andere rekening gehouden met het aantal inwoners en arbeidsplaatsen in Aalsmeer in 2020, de ontwikkeling van bedrijventerreinen en de bezoekersaantallen van Bloemenveiling FloraHolland. Om een tramverbinding naar Aalsmeer aan te kunnen leggen zijn ongeveer 6.000 tot 9.000 reizigers per dag nodig. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat de tram naar Aalsmeer maximaal 3.000 reizigers zal trekken.

In de toekomst
Het advies is dan ook om te blijven uitgaan van een busverbinding en te bekijken welke maatregelen de kwaliteit van het busvervoer verder kunnen verbeteren. Het streven is wel een eventuele toekomstige verlenging van de Amstelveenlijn naar Aalsmeer langs de nieuwe N201 niet uit te sluiten.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Inmiddels heeft de connexxion de frequentie van de bussen weer verlaagd en duurt het geen 50 min meer om in Amsterdam te komen maar 1 uur en 10 min. Een betere en directere verbinding is absoluut gewenst in Aalsmeer, zeker in het centrum.

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.