Doorstart voor Flevokust

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Flevoland werkt met Lelystad aan Flevokust, een overslaghaven met containerterminal en industrieterrein ten noorden van Lelystad. Er zijn subsidies, er is een containerterminalexploitant en er zijn verladers en ondernemersorganisaties die Flevokust ondersteunen. Maar daarmee ligt de kust er nog niet.

Op 17 december 2013 wees de gemeenteraad het voorliggende ontwerp voor Flevokust af, maar een dag later namen Provinciale Staten van Flevoland een motie aan. In die motie laten zij weten dat zij toch toekomst zien in Flevokust. Ook de gemeenteraad van Lelystad nam een dergelijke motie aan: het college wordt (samen met provincie en andere betrokkenen) te werken aan een plan met voldoende draagvlak.

Inspraak in procedure
De provincie wil zo spoedig mogelijk met de juridisch planologische procedure aan de slag. Nu zijn er bijvoorbeeld subsidies beschikbaar en er is een exploitant voor de containerterminal. Ook hebben verladers interesse getoond om hun ladingen via Flevokust te gaan vervoeren. De provincie werkt daarom, in nauwe samenwerking met de gemeente, het Rijk en het waterschap, aan een optimalisatie van de plannen van eind december 2013. De eerste stap in de procedure die nu wordt gezet, is de publicatie van een ‘kennisgeving’.

De kennisgeving geeft aan hoe de planologisch-juridische procedure in elkaar zit en hoe en wanneer belangstellenden daarop kunnen reageren. De kennisgevingis deze week (10 – 14 februari 2014) gepubliceerd in de Flevolandse huis-aan-huis bladen en de Staatscourant. Met de kennisgeving en de inspraaktermijn van 4 weken wordt aan belangstellenden de mogelijkheid geboden om een reactie in te dienen. Die reacties worden betrokken bij het vervolg.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.