Doelstelling Green Deal Autodelen II al bereikt

maandag 2 november 2020

De doelstelling van de Green Deal Autodelen II was om 700 duizend deelautogebruikers te realiseren. Dit doel is nu, een jaar eerder dan verwacht, al bereikt. Op dit moment is het totaal aantal deelautogebruikers namelijk gegroeid tot 730 duizend. Dat is een stijging van 42 procent vergeleken met vorig jaar.

Het aantal deelauto's is ook gestegen, van 51 duizend naar 64 duizend, maar blijft wel achter bij de doelstelling om in 2021, 100 duizend deelauto's te realiseren. De cijfers zijn te raadplegen in het Dashboard Autodelen van CROW-KpVV. 

De Grean Deal Autodelen II stamt uit 2018, als opvolger van de Green Deal Autodelen uit 2015. Doel van de Green Deal is om zowel bedrijven, overheden als burgers te stimuleren meer gebruik te maken van deelauto's in plaats van hun eigen auto. Dit moet onder andere resulteren in mogelijkheden om het aantal parkeerplaatsen te verminderen en met name in steden meer groen te realiseren. 

Utrecht heeft de meeste deelauto's per 100 duizend inwoners, gevolgd door Amsterdam. Rotterdam staat nu ook in de top-10. Landelijk gezien zijn er per 100 duizend inwoners, 369 deelauto's beschikbaar. In totaal zijn er nu 64.312 deelauto's, waarvan 6 procent elektrisch. De zogenoemde 'free-floating'-deelauto's zijn allemaal elektrisch. 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.