DITCM biedt interactieve beleving van smart mobility

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Vrijdag 20 september markeert de officiële opening van het Dutch Integrated Testsite Cooperative Mobility (DITCM) Experience Center. Een plek waar bezoekers de nieuwste innovatieve smart mobility mogelijkheden interactief kunnen beleven.

DITCM is een open samenwerkingsplatform op het gebied van coöperatieve mobiliteit. Centraal staat hierbij de toepassing van slimme systemen waardoor auto's met elkaar en hun omgeving kunnen communiceren.

Brede samenwerking
De systemen streven ernaar mobiliteit en bereikbaarheid duurzaam te ondersteunen. In DITCM werken 25 partijen samen, van overheden, kennisinstellingen tot bedrijven.  De bedoeling is samen te programmeren, ontwikkelen, testen en te investeren om sneller nieuwe oplossingen te realiseren in het kader van verkeersmanagement, ITS en coöperatieve systemen.

Interactieve beleving
De opening van het Experience Center is om 13.30 op de AutomotiveCampusNL te Helmond. Het Center biedt een interactieve beleving van de nieuwste innovatieve smart mobility mogelijkheden en de technologieën waar DITCM om draait. Het Center geeft DITCM de mogelijkheid technologische ontwikkelingen te demonstreren. Voor zakelijke contacten maar zeker ook voor algemeen publiek dat zich interesseert voor hightech die de verkeersveiligheid en doorstroming van het verkeer bevordert.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.