Dinsdagmiddag slechtste tijdstip op snelweg

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
He
Het slechtste moment om op de Nederlandse snelwegen te zijn is dinsdagmiddag tussen 17 en 18 uur. Vooral bij Amsterdam is de kans dat men in de file terecht komt dan levensgroot.

Verkeersdeelnemers daar verkwisten jaarlijks 65 uur met in de file staan.

Dat blijkt uit onderzoek van Inrix, een Amerikaans bedrijf dat sinds kort ook aan de ANWB verkeersinformatie levert.

 

Vergeleken met het buitenland maken Nederlanders meer gebruik van de snelweg dan automobilisten in Frankrijk, maar weer minder dan de Britten, de Belgen, de Luxemburgers en Duitsers. Over heel Europa genomen zijn weggebruikers gemiddeld 26 uur per jaar kwijt aan opstoppingen.

Parijs is de drukste stad in Europa. Daar staat men 99 uur per jaar in de file. Londen volgt op de tweede plaats. Uit de scorekaart van Inrix over de Nederlandse verkeersdrukte blijkt dat de Randstad en de regio Arnhem tot de meest 'verstopte' stedelijke gebieden van Europa behoren.

Zie ook het bericht 'ANWB toont files op provinciale wegen'

 
Auteur: Joske van Lith

Dinsdagmiddag tussen 17 en 18 uur is het slechtste tijdstip om op de snelweg te rijden

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.