Digitale fietsrouteplanner voor Noord-Holland

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Vi
Via de website www.fietsersbond.nl/fietsrouteplanner kunnen fietsers in Noord-Holland gebruikmaken van een gratis digitale fietsrouteplanner. Bij elke geplande route wordt de besparing aan CO2 ten opzichte van dezelfde rit met de auto aangegeven. Daarnaast kan de uitgestippelde route in een GPS-apparaat worden gezet.

De fietsrouteplanner biedt zowel mogelijkheden voor het woon-werk als voor het recreatieve fietsverkeer. Fietsers kunnen verschillende voorkeuren aangeven. Een woon-werkfietser kan bijvoorbeeld de kortste of snelste route kiezen en een racefietser een route over glad asfalt. Recreatieve fietsers kunnen kiezen voor bijvoorbeeld groene routes. Ook is het mogelijk een rondrit via het knooppuntennetwerk te plannen. In de routeplanner worden de kwaliteit van het wegdek en verkeershinder meegenomen.

 

De Fietsrouteplanner Noord-Holland is tot stand gekomen met steun van de provincie Noord-Holland en de Stadsregio Amsterdam. Met de steun aan de digitale routeplanner willen de provincie en  Stadsregio Amsterdam het fietsen in de regio stimuleren. Noord-Holland is hiermee de zevende provincie in Nederland die een digitale fietsrouteplanner heeft. De planner is ook online in de provincies Utrecht, Gelderland, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland. Ook andere provincies hebben belangstelling om samen met de Fietsersbond digitale routeplanners te maken. De bond hoopt binnen afzienbare tijd een digitale fietsrouteplanner voor heel Nederland beschikbaar te hebben.

 
Auteur: Joske van Lith

Met de nieuwe routeplanner kunnen ook routes worden gepland via het knooppuntennetwerk

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.