Digitaal reizigerspanel over openbaar vervoer in Twente

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Het consumentenplatform openbaar vervoer Twente (ROCOV Twente), de Twentse vervoerders Connexxion en Syntus en Regio Twente gaan een digitaal reizigerspanel starten om te achterhalen wat inwoners van Twente van het openbaar vervoer vinden in hun regio.

Inwoners van Twente kunnen lid worden van dit panel en zo via enquêtes hun mening geven. Het is de bedoeling dat zowel gebruikers als niet-gebruikers van het openbaar vervoer meedoen aan het panel.  

Aanbod ov afstemmen op gebruikersgroepen

Vanaf half december 2012 tot en met november 2013 worden er via de e-mail zes enquêtes verstuurd. De onderwerpen kunnen variëren van de OV-chipkaart en de dienstregeling tot het aanbod aan reisinformatie en kaartsoorten. De uitkomsten van de enquêtes worden gebruikt om het aanbod van openbaar vervoer en reisproducten af te stemmen op de diverse gebruikersgroepen. De vervoerders zullen samen met Regio Twente en het ROCOV bekijken welke wensen kunnen worden omgezet in concrete acties. Het ROCOV Twente moet regelmatig advies geven over het openbaar vervoer, bijvoorbeeld over de dienstregeling of tarieven. Zij heeft via het klantenpanel de mogelijkheid om bepaalde vragen voor te leggen aan haar achterban.

Beter Benutten maatregel

Het Twentse Reizigerspanel is mogelijk door een subsidie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) in het kader van het programma Beter Benutten. Bij Beter Benutten Twente gaat het om versterking en versnelling van lopende projecten en geheel nieuwe projecten rond wegen, openbaar vervoer en het stimuleren van alternatieven voor het gebruik van de auto (mobiliteitsmanagement). Nieuw is bijvoorbeeld de aanleg van het tracé Almelo - Vriezenveen als onderdeel van de fietssnelweg F35, de verdubbeling van de spitsfrequentie op het spoorvak Goor - Hengelo - Oldenzaal en aanpassingen aan de singels in Enschede.

 
Auteur: Joske van Lith

Inwoners van Twente kunnen via het digitale reizigerspanel aangeven wat ze van het ov in hun regio vinden.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.