Deutsche Post en ADAC in busvervoer

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Deutsche Post en de Allgemeine Deutsche Automobilclub (ADAC) willen een netwerk van lange afstand-busvervoer tussen de belangrijkste Duitse steden op zetten.

Volgens beide partijen is het mogelijk om het netwerk in 2014 te lanceren.

Nieuwe wetgeving
Per 1 januari 2013 heeft de Duitse overheid de markt van het lange afstand-busvervoer vrijgegeven. Daarmee is het voor private busbedrijven mogelijk om lange afstandsvervoer tussen steden aan te bieden. Tot nu toe was dat alleen mogelijk op routes die niet waren opgenomen in het openbaar vervoer-netwerk.

Alternatief voor auto
Volgens de ADAC is het vrijgeven van de markt van het lange afstand-busvervoer een belangrijke ontwikkeling. Hiermee is het mogelijk om aantrekkelijke alternatieven voor auto, trein en vliegtuig aan te bieden.

Het concept wordt momenteel binnen Deutsche Post en ADAC besproken.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

Deutsche Post bood in het verleden ook al busvervoer aan, in landelijke gebieden onder de namen Kraftpost en Postreisdienst. Ook in Zwitserland kunnen passagiers mee met de postbus.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.