Denktank: zonne-energie en internet vormen de snelweg

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Ge
Geavanceerde zonnepanelen zullen het wegdek vervangen en draadloos auto’s opladen die rijden of geparkeerd zijn. De panelen zijn voorzien van LED-verlichting en verwarmingselementen bevatten om sneeuw te doen smelten. Dit en meer staat in het rapport ‘Future of Highways’ dat is opgesteld door de interne denktank van adviesbureau Arup.

Het rapport beschouwt de gevolgen van toenemende urbanisatie in 2050 voor het wegennet, in relatie tot klimaatverandering, uitputting van natuurlijke bronnen en veranderingen in het menselijk gedrag. Tony Marshall, Global Highways Leader, Arup, legt uit dat het onderzoeken van toekomstige trends helpt om een visie te formuleren op de toekomst. De veranderingen die dit rapport signaleert, zijn gericht op een veiliger, betrouwbaarder en milieuvriendelijker wegennet, aldus Marshall.  

Het aantal gemotoriseerde voertuigen op de weg zal jaarlijks met 3 procent groeien, tot 2030, maar tegelijk wordt ook een toename verwacht in het gebruik van niet-gemotoriseerd vervoer, zoals fietsen en lopen. Steden hebben wereldwijd deze trends opgepikt en implementeren al strategieën, die verkeersopstoppingen reduceren en de gezondheid bevorderen door diverse fiets- en voetgangerssystemen aan te leggen. 

Voor meer informatie over ‘Future of Highways’, download hier het volledige rapport.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.