Den Haag (VK 7/2012)

dinsdag 11 december 2012
timer 2 min

Voor

Op de De La Reyweg in Den Haag is de kruising met de Dierenselaan (winkelstraat) gewijzigd in een rotonde met vrijliggende fietspaden. Ook de tram kruist op deze hoogte de De La Reyweg. Aanleiding voor de aanpassing was de herinrichting van de De La Reyweg. In het ontwerp is op verzoek van de Fietsersbond gelijk gekeken naar het verbeteren van de verkeersveiligheid voor fietsers op de kruising met de Dierenselaan en het verbeteren van de oversteekbaarheid van de kruising voor voetgangers.

Na

Na de metamorfose is de kruising met verkeerslichten nu een rotonde (voor de purist: ovonde) met alleen tweelichtinstallaties voor het tramverkeer. Langs de rotonde zijn vrijliggende fietspaden gekomen. Door de tweelichtinstallaties kan het verkeer vlotter doorrijden, ook de tram. Dit komt doordat de installaties in werking treden zodra er een tram komt aanrijden. Direct nadat de tram is gepasseerd, gaan de lichten uit en kan het overig verkeer zijn weg vervolgen. De complete herinrichting van de De La Reyweg, inclusief de rotonde van ontwerp tot uitvoering, viel onder de verantwoordelijkheid van de gemeente Den Haag.

Reactie

Wethouder Peter Smit (Verkeer): ‘We zien dat het verkeer beter doorrijdt door de aanpassingen aan de kruising. We hebben ook tevreden reacties gekregen op de mooiere inrichting, op het feit dat voetgangers makkelijker kunnen oversteken en dat de situatie voor fietsers sterk verbeterd is.’

 
Auteur: Margriet Verhoog

Februari 2000

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.