Den Haag verscherpt toelatingseisen milieuzones

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Vanaf 1 januari 2010 mogen alleen nog vrachtwagens met euro 4 motoren en hoger én vrachtwagens - niet ouder dan 8 jaar - met een euro 3 motor en roetfilter de Haagse milieuzone in. Bovendien zet de gemeente dit voorjaar kentekenscanners in om de naleving nog beter te controleren. 

Deze aanscherping is conform het convenant 'Stimulering schone vrachtauto's en milieuzonering'. Hierin is afgesproken dat de eisen voor de milieuzones stapsgewijs worden aangescherpt. Den Haag is één van de acht gemeenten met een milieuzone.

In Den Haag voldoet ruim 80 procent van de vrachtwagens al aan de eisen. Maar het streven is 100 procent. Daarom gaat de gemeente naast controle van politie - handmatig, eenmaal per twee weken - vanaf mei 2010 gebruik maken van kentekenscanners. Op dit moment voldoen nog zo’n 400 van de 2.400 vrachtwagens die dagelijks de binnenstad inrijden nog niet aan de eisen. De gemeente wil dit aantal drastisch terugbrengen en zet daarom in op meer overleg met ondernemers, politiecontroles en de inzet van kentekenscanners. De scanners worden op verschillende plaatsen in de stad aangebracht en zijn in het voorjaar van 2010

operationeel. Vrachtwagens die niet voldoen aan de eisen, mogen

alleen de milieuzone inrijden als de ondernemer in het bezit is van een

dagontheffing of een langdurige ontheffing van de gemeente. De

nieuwe toelatingseisen gelden tot juli 2013. Daarna worden ze aangescherpt tot

alleen euro 4 of hoger.

meer info

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.