Den Haag pakt gevaarlijke verkeerssituaties aan

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De gemeente Den Haag zet de komende twee jaar in op verkeerseducatie, het instellen van meer schoolzones en het veiliger maken van kruispunten. Dat staat in het Uitvoeringsprogramma Verkeersveiligheid 2010-2011.

In het programma is veel aandacht voor de veiligheid rond scholen. Daarnaast biedt Den Haag samen met het Stadsgewest Haaglanden een groot pakket verkeerslessen aan voor het basis- en voortgezet onderwijs.

 

Een nieuw project is ‘Veilig Leren Fietsen’. Voor dit programma is een aanhanger met rollend en rijdend materieel beschikbaar, zoals fietsen, stepjes en waveboarden, inclusief een leermethode. Kinderen krijgen op een uitdagende en speelse manier les in het ontwikkelen van het evenwichtsgevoel ten gunste van de fietsvaardigheid. Ook krijgen ze praktische verkeerslessen op een verkeersparcours op het schoolplein.

 

Voor het voorgezet onderwijs is een lesprogramma op maat ontwikkeld, genaamd Totally Traffic. Dit bestaat uit zes thema’s: fietsvaardigheid, de nieuwe school-thuisroute, de dode hoek van vrachtwagens, openbaar vervoer, de veilige fiets en de risico’s van alcohol en drugs in het verkeer. De leermethodes zijn ontwikkeld in samenwerking met het Stadsgewest Haaglanden en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zuid Holland.

 
Auteur: Joske van Lith

Ook in Vlaardingen, op het Lentiz Geuzencollege, wordt gebruikgemaakt van het programma Totally Traffic

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.