Den Haag bouwt en blijft bereikbaar

woensdag 14 december 2016
timer 2 min
Den Haag barst uit zijn voegen, door het toenemend aantal bezoekers, evenementen, investeringen en onderhouds- en bouwactiviteiten in de Hofstad. Daarom heeft de gemeente een meerjarenplan opgesteld om grip op de bereikbaarheid en mobiliteit te houden.

De verschillende bouw- en wegwerkzaamheden en evenementen vergen namelijk veel afstemming. Zo krijgen bijvoorbeeld de vele festiviteiten een steeds grotere impact op de bereikbaarheid van Den Haag. Daarom is een het team Stadsregie Bereikbaarheid in het leven geroepen. Gemeente Den Haag werkt in dit team o.a. samen met Stedin, HTM, Mojo Concerts en het ministertie van I en M.

Goede bereikbaarheid

Dit team moet ervoor zorgen dat alle verschillende stadsactiviteiten elkaar niet in de weg zitten. Daartoe publiceert het jaarlijks een overzicht, waarin alle activiteiten en werkzaamheden in tijdsvensters worden geplaatst. Buiten die vensters is niets mogelijk. “Goede bereikbaarheid is cruciaal en daarom komen al deze plannen samen in een meerjarenplanning”, vat wethouder Tom de Bruijn van Verkeer het samen.

 

Belangrijkste projecten

Het college van B&W heeft gekozen voor veel infrastructurele investeringen in de stad. Dit gaat over de vernieuwing van (hoofd)wegen, openbaar vervoer en fietspaden en onderhoud aan rioleringen, bruggen en kademuren. De grootste en belangrijkste werken voor 2017 zijn de vervanging van het riool aan de Raamweg/Koningskade, de herinrichting van het Prins Bernhardviaduct en de Noordwestelijke hoofdroute. Voor 2018 staan de Erasmusweg en de Benoordenhoutseweg op de planning.

Een volledig overzicht van de werkzaamheden vindt u hier. Dit is ook in de legenda opgetekend.

 
Wethouder De Bruijn: "Den Haag is en blijft in beweging. Dat betekent dat de stad letterlijk en figuurlijk groeit. Dat betekent dus ook dat we blijven werken. Af en toe is overlast onvermijdelijk. Door alles goed te plannen en hier strak op te sturen, blijft de bereikbaarheid gegarandeerd".

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.